Naposledy přidané články

Nacházíte se na straně: 40/56. Celkem je zde: 936 záznamů.
Velkou výhodou (X)HTML dokumentů je, že kromě vlastního obsahu, čitelného v prohlížeči, mohou nést i řadu skrytých informací, metadat. Ve skutečnosti nám mohou metadata prozradit mnohem více než dokument sám. V poslední době však už bývají hlavičky, ...
V poslední době je mezi progresivními webdesignéry stále modernější vytvářet stránky v XHTML, nejlépe ve variantě Strict, ještě lépe pak ve verzi 1.1. Tomu, kdo má stránky v HTML, se už jen vysmějí. Není to dobře. Tito webdesignéři jsou totiž zaslepe...
V poslední době se často mezi špičkovými webdesignéry přetřásá otázka používání dokumentů v jazyce XHTML. Některé názory jsou spíše jen provokativní, jiné se snaží řešit skutečně praktickou stránku věci. Hlavním argumentem je ale nemožnost používat X...
Pomocí elementu input se vytváří základní ovládací prvky formulářů v XHTML. V tomto článku si tento element podrobně popíšeme.
V tomto článku se podíváme na pokročilou navigaci pomocí XHTML elementu "link", kterou umožňují sedmičkové verze prohlížeče Opera a také Mozilla 1.1 a vyšší.
V tomto článku si probereme element form, sloužící jako ohraničující prvek formulářů v XHTML. Také si trochu přiblížíme způsob, jakým se formuláře odesílají.
V dnešním článku se podíváme na element body, sloužící k uzavření obsahu stránky, kontejnery div a span, jež nám umožňují dělit obsah na specifické oblasti, a element p, který vytváří odstavce.
Dnes se podíváme na atributy fokusu (accesskey, tabindex, onfocus a onblur). Také se budeme věnovat možným hodnotám atributů rel a rev.
Dnes si budeme povídat o odkazech – řekneme si, jak je vytvářet, ale především jak je správně používat. Tento článek ve skutečnosti předchází minulému článku, při jeho korekturách však bylo jejich vzájemné pořadí přehozeno, za což se vám redakce Inte...
Dnes si ukážeme element link. Ten slouží k definování vztahů dokumentu s jinými zdroji. Velmi často se využívá také k asociaci souborů se styly, kde nám umožňuje specifikovat různé alternativní styly.
Podívejme se podrobněji na problematiku rozčlenění dokumentu na logické úseky pomocí nadpisů, poskytování informací o autorovi a vyznačování změn v dokumentu.
Hlavní sémantické elementy XHTML jsou takové elementy, které říkají něco o obsahu, který obklopují, a umožňují tak i počítačům porozumět textu alespoň na minimální úrovni.
V dnešním článku se podíváme, jak vytvořit takzvaný subskript a superskript, budeme se zabývat zalamováním řádků, speciálními znakovými entitami a také si představíme zvláštní element pre.
V podrobném přehledu XHTML budeme pokračovat seznamy a výčty, mimořádně důležitými prvky XHTML pro strukturování textu.
XHTML dokument je tvořen obyčejným textovým souborem. Multimediální a jiné externí soubory jsou však nejrůznějších formátů (které prochází svým vlastním, na XHTML nezávislým vývojem), navíc většinou v binární podobě. Proto by bylo obtížné i nepraktic...
V tomto díle seriálu o XHTML si ukážeme element object, který představuje základní mechanismus pro vkládání externích objektů (obrázky, zvuk, video...) do stránky.
V tomto pokračování seriálu o XHTML si popíšeme element img, jeden z nejznámějších a nejpoužívanějších elementů XHTML, který slouží ke vkládání obrázků do stránky.
« Copyright © 2002 - 2017  Honza Petr | Reklama - Kontakt | Připojeno přes Kraja.cz | [ochrana osobních údajů] | RSS | Mapa webu »
Partneři: | Parabola | Povinné ručení | půjčky bez potvrzení příjmu Domény a webhosting půjčky bez registru inzeráty zdarma | hosting