Java Script

Nacházíte se na straně: 1/5. Celkem je zde: 84 záznamů.
Dnes se seznámíte se sedmi užitečnými tipy k tvorbě WWW stránek - například Odkaz na počátek právě prohlížené stránky, Používání exotických fontů písma, Podtržení jinou barvou než je barva textu, Otevření nového okna prohlížeče na celou obrazovku.
Začali jste publikovat na webu v HTML s Javascriptem? Pak možná nechcete, aby si někdo jiný mohl stáhnout vaše obrázky. Či chcete poskytnout nějaké informace jen některým uživatelům.
V dnešním díle seriálu o DirectAnimation si představíme prvek Path, který umožňuje pohybovat libovolným objektem po WWW stránce.
Po nějaké době se opět vracíme k našemu seriálu o DirectAnimation. Dnes se podíváme na prvek Sprite, pomocí něhož je možné ovládat animované obrázky ve formátu GIF.
Po teoretickém úvodu do technologie DirectAnimation se dnes již podíváme na konkrétní prvek - Structured Graphics. Ten umožňuje pomocí HTML kódu vytvářet na stránce vektorové obrázky a poté je velmi zajímavě ovládat pomocí skriptů.
DirectAnimation je další z technologií, které umožňují webovým tvůrcům dosáhnout efektního oživení stránek při minimální velikosti přenášených dat k uživateli. V tomto úvodním díle si zodpovíme několik základních otázek pojících se k této technologii.
Přechody ovlivňují způsob, jakým se prvky na obrazovce objeví, i jakým z ní zmizí. Kromě toho existují ještě mezistránkové přechody, které to samé umožňují u celých HTML stránek. My se dnes tyto finesy naučíme používat.
V minulém článku jsme si ukázali práci s filtry v dynamickém HTML. Dnes si představíme jednotlivé filtry s jejich parametry a také si vyzkoušíme, co tyto parametry s filtry dělají.
Než uživateli komplikovaně vysvětlovat, že nemá do vstupního pole formuláře zadávat uvozovky, mezery, nebo jiné znaky, je leckdy lepší zajistit, aby prohlížeč ignoroval nepovolené znaky, takže se v poli formuláře vůbec neobjeví. V tomto článku si uká...
Ovládací prvek SELECT se používá na formulářích pro výběr jedné nebo více položek seznamu . Každý prvek SELECT obsahuje vlastnosti a metody používané skriptem a navíc kolekci položek, které seznam obsahuje. Podívejme se na ně podrobně.
Kód menu, připomínajícího nabídku Průzkumníka ve Windows, je velmi jednoduchý. Uplatníte ho především pro prezentaci dat, u nichž chcete zdůraznit určitou logickou strukturu, a která jsou třeba většího rozsahu (například seznam kapitol a podkapitol ...
Následující skript jsem vytvořil jako náhradu běžícího textu, který pracuje pouze v IE. Pomocí absolutního pozicování a atributu hidden/visible můžete se zapojením JavaScriptu vytvořit reklamní proužek, který bude postupně nabízet vámi přednastavené...
V tomto článku si ukážeme skript, s jehož pomocí lze snadno vybírat barvy pro WWW stránky. Ve skriptu je možno zadávat barvy interaktivně, tj. změnou podílu jednotlivých barevných složek. Dále skript podporuje oboustranné převody z/do formátu RGB a z...
V jednom z článků jste si mohli přečíst, jak upravit barvy scrollbaru pro Internet Explorer. Zkusili jste si ale vytvořit zcela libovolný posuvník?
Na žádost jednoho ze čtenářů si v tomto článku ukážeme postup, jak lze pomocí JavaScriptu docílit stránkování při výpisu více záznamů. I když se jedná o úkol, který je obvykle svěřován serverovým skriptům a databázím, lze s jistými omezeními podobnou...
Publikujete na svých stránkách návody, zdrojové kódy a podobné články, kterými vysvětlujete čtenářům řešení některých problémů? Pak jim zjednodušte uložení zadaného textu z webu na lokální počítač.
Možná jste se už při svých toulkách internetem setkali s dialogem, který vám připomenul tu smutnou skutečnost, že stránka se stále ještě načítá. Některé z těchto dialogů naštěstí programátoři obohatili o zajímavou informaci, kolik ze stránky už má pr...



« Copyright © 2002 - 2017  Honza Petr | Reklama - Kontakt | Připojeno přes Kraja.cz | [ochrana osobních údajů] | RSS | Mapa webu »
Partneři: | Parabola | Povinné ručení | půjčky bez potvrzení příjmu Domény a webhosting půjčky bez registru inzeráty zdarma | hosting