Databáze

Nacházíte se na straně: 1/4. Celkem je zde: 55 záznamů.
Podívejme se na již otřepané téma diskusního fóra, tentokráte z jiného pohledu. Oním pohledem bude SQL se zaměřením se na množství příkazů na databázový stroj.
MS SQL disponuje pokročilou obsluhou uživatelů a jejich přístupových práv. Správu můžete provádět buď pomocí jazyka Transact-SQL nebo v grafickém rozhraní SQL Enterprise Manager.
Aktualizace dat v databázi, pokud ji provádíte častěji, se stává poměrně zdlouhavou a pracnou. Neustálé vyhledávání a "reloady" stránek po vyvolání SQL dotazu práci také příliš nezrychlí. Ukáži vám, jak lze vše usnadnit a alespoň částečně urychlit....
Dočtete se, jak nastavit server i klienty tak, aby vždy fungovalo připojování. Nejčastějším přístupovým protokolem je TCP/IP, ale můžete použít i jiné, například IPX/SPX.
Máte-li levnější variantu hostingu, obvykle nemáme k dispozici dostatečně aktuální zálohu vlastní databáze na webovém serveru. Existuje sice možnost si zálohu vytvořit pomocí phpMyAdmin, avšak je to zdlouhavé, není možné vše zajistit automaticky a ...
Pro první kroky při práci se Serverem se velmi dobře hodí Query Analyzer. Je to grafická konzolová klientská aplikace pro práci s databází pomocí SQL dotazů.
Vše začíná instalací. V případě SQL Serveru se vám pokusím poradit, jak ho nainstalovat hned napoprvé tak, aby vyhovoval potřebám vaší další práce s ním.
Používáte-li MySQL databáze, můžete využít užitečné funkce SQL při práci s datumem a časem. Před tím byste ale měli dodržet formátování typické pro SQL.
Systém řízení báze dat MS SQL Server je natolik robustní a spolehlivý, že tvoří databázovou vrstvu (data management tier, zadní vrstvu nebo back-end) aplikací podnikových informačních systémů strategického významu. Jeho nasazení jako databáze pro int...
MySQL podporuje ODBC díky MyODBC. Jak nainstalovat MyODBC? Jaký je účel ODBC pro MySQL? Jak pracovat s ODBC v PHP skriptu?
PhpMyAdmin je webová aplikace napsaná v PHP. Je určena pro správu databáze MySQL přes webové rozhraní. S její pomocí si můžete připravit velice rychle novou tabulku nebo odhalit chyby v SQL dotazech. V první části vás seznámím s instalací a základní ...
Jak nakonfigurovat MySQL, aby zpracovávalo korektně češtinu? Jak zapnout logování všech dotazů? Jak zjistit, proč je váš server tak pomalý? Odpovím vám i na spousty dalších otázek o pokročilé konfiguraci a o runtime proměnných.
Administrace i běžná práce s databází MySQL v prostředí Windows je stejně jednoduchá, jako třeba práce s MS Access. Předvedu dvě grafické utility, se kterými se mi pracuje nejlépe a nejrychleji. Navíc jsou volně šířené, ostatně jako celé MySQL.
Import, export, replikace, zálohy nebo migrace dat efektivně, rychle a bez zbytečných marných pokusů a chyb a nejen v rámci MS SQL serveru? S Data Transformation Services Import/Export Wizard to opravdu není žádný problém.
ODBC nabízí jednotný přístup k datům. Klient, ať už je to ASP stránka, PHP skript nebo Win32 aplikace, přistupuje k datům pořád stejným způsobem, bez ohledu na to, zda je databázový server MS SQL nebo ne. Z toho plynou jisté výhody.
Pri práci s MySQL si môžete vytvoriť ľubovoľný počet databáz a v nich tiež ľubovoľný počet tabuliek. Databáza je najvyššia štruktúrna jednotka. Tá združuje príslušné tabuľky naplnené samotnými dátami. Ak chcete vytvoriť databázu, postupujte nasledovn...
Pri práci s MySQL si môžete vytvoriť ľubovoľný počet databáz a v nich tiež ľubovoľný počet tabuliek. Databáza je najvyššia štruktúrna jednotka. Tá združuje príslušné tabuľky naplnené samotnými dátami. Ak chcete vytvoriť databázu, postupujte nasledovn...



« Copyright © 2002 - 2017  Honza Petr | Reklama - Kontakt | Připojeno přes Kraja.cz | [ochrana osobních údajů] | RSS | Mapa webu »
Partneři: | Parabola | Povinné ručení | půjčky bez potvrzení příjmu Domény a webhosting půjčky bez registru inzeráty zdarma | hosting