XML

Nacházíte se na straně: 3/3. Celkem je zde: 50 záznamů.
[514]
Hodnocení kvality odkazu
XML (eXtensible Markup Language - rozšiřitelný značkovací jazyk) je nový formát dokumentů. Pro lepší přiblížení si ho můžete zařadit mezi vámi známé formáty: HTML, DOC, XSL, DBF, PDF, DWG, CSV atd. Teď se možná ptáte, proč vznikl, když už dnes existu...
Dnes si vysvětlíme co jsou entity, k čemu se dají využít a jak je správně deklarovat v DTD.
V dnešní v pořadí třetí části povídání o DTD XML dokumentů se naučíme deklarovat atributy elementů a parametrické entity.
Představte si situaci, kdy disponujete větším seznamem produktů (v našem případě knih ), který potřebujete v lehce stravitelné podobě předložit návštěvníkům vašeho serveru. Vypsat na stránku desítky či stovky položek asi nebude příliš šťastným řešen...
Technologii Data Islands (datových ostrůvků) bohužel nepodporují alternativní prohlížeče (např. Netscape a Opera). Tyto prohlížeče chovají poněkud vlažný vztah k celé XML technologii a proto je potřeba XML data zpracovávat dynamicky (na straně server...
Vytvoření parseru XML není v PHP problém. V tomto článku jej nejen vytvořím, ale na jednoduchém souboru XML i prakticky vysvětlím jeho funkčnost.
Zejména pro intranety, ale i pro různé stránky, které se často mění (zpravodajské servery, diskuse), můžeme pro uživatele Windows se systémem Active Desktop a prohlížečem IE4+ připravit takzvaný "aktivní kanál".
XML byl navržen pro práci se strukturovanými daty. Narozdíl od HTML, samotný XML dokument neobsahuje žádné informace o tom, jak mají být data zobrazena. Naštěstí ale můžeme k XML dokumentu přiřadit nějaký styl (CSS, XSL) a určit tak způsob formátován...
Jakým způsobem se vytvářejí odkazy v XML? Co se skrývá pod pojmem odkazovací jazyk XML Linking Language? Dnešní seznámení s XML zaměříme právě na odkazy a vše, co s tím souvisí.
V minulém díle jsme se se dozvěděli něco o deklaraci atributů, dnes si vystvětlíme deklaraci entit a notací.
V minulém díle jsme se seznámili s deklarací elementů, nyní si vysvětlíme deklaraci atributů.
Po definici typu dokumentu budeme dnes pokračovat deklarací elementů v DTD. Nakonec vám ukáži použití na jednoduchém příkladě.
Tentokrát se seznámíme se základy DTD (definice typu dokumentu), kam se vkládá a co umožňuje. Zmíníme se také o tzv. jmenných prostorech (namespaces).
Dnes navážeme na předchozí díl a podrobně si popíšeme syntaxi (neboli skladbu) dokumentu XML a seznámíme se se základními pravidly dokumentů XML.
XML je technologie, která umožňuje jednoduše, přehledně a efektivně pracovat s čistými daty. Najde uplatnění nejen na internetu, ale prakticky všude, kde je potřeba pracovat se strukturovanými daty. Tento seriál je určen všem, kdo se učí, nebo se cht...
Celkově již čtvrtý díl seriálu o XML a v pořadí druhý v povídání o DTD XML dokumentů. Dnes se zaměříme na správnou deklaraci elementů.



« Copyright © 2002 - 2017  Honza Petr | Reklama - Kontakt | Připojeno přes Kraja.cz | [ochrana osobních údajů] | RSS | Mapa webu »
Partneři: | Parabola | Povinné ručení | půjčky bez potvrzení příjmu Domény a webhosting půjčky bez registru inzeráty zdarma | hosting