výuka HTML

Nacházíte se na straně: 1/1. Celkem je zde: 16 záznamů.
začátek seriálu o HTML. V prvních několika dílech se seznámíme se základní syntaxí, v následujících se pak převážně zaměříme na praktické tipy a triky.
V minulém díle jsme si ukázali základní pravidla jazyka HTML, dnes se již podíváme na něco konkrétního, a sice na formátování textu.
V dnešním článku si povíme něco k tvorbě formulářů v HTML, což je jeden ze základních prostředků ke komunikaci mezi klientem a serverem.
V dnešním článku se podíváme trochu blíže na tvorbu tabulek v HTML - ty se nejčastěji používají pro rozdělení stránky do sloupců a tím pádem se stávají jedním ze základních elementů dnešních webových stránek.
V minulých dílech o HTML jsem popisoval tvorbu jednoduchých prvků webových stránek jako jsou odkazy, umístňování obrázků, formátování textu apod. Nyní přikročíme k náročnějšímu tématu - tvorbě tabulek, které jsou nepostradatelné při tvorbě náročnější...
Někteří tvůrci webových stránek potřebují otevřít okno s novou emailovou zprávou pomocí odkazu na www stránce. To jde celkem snadno. Mnoho lidí ale neví, jak do této zprávy vložit předem nadefinovaný předmět zprávy, či jak definovat více příjemců.
Šestý díl kurzu o HTML , který přináší vše o obrázcích na www stránkách - jak a čím se obrázky definují, parametry, základní pravidla pro jejich používání apod.
Čtvrtý díl kurzu o HTML, který se zabývá písmy na www stránkách. Nevíte, jakým tagem definovat písmo či jak písma definovat, aby se všem text na stránce zobrazil česky? Tento článek vám poradí...
Třetí díl kurzu o HTML, který se zabývá základními možnostmi formátování textu na webových stránkách.
Kurz HTML (2): Základní struktura dokumentuV tom nejjednodušším případě můžeme HTML dokument považovat za běžný textový soubor. Narozdíl od něj má však HTML dokument určitou strukturu, která bude tématem dnešní, druhé části kurzu o HTML...
Dnešním dnem začínáme rozsáhlý cyklus článků o HTML, ve kterém probereme základní strukturu dokumentu přes tvorbu tabulek, rámců až po kaskádovací styly . V tomto prvním díle začínáme s vysvětlením, co to vlastně HTML je, základní pravidla tvorby HT...
V tomto pokračování našeho seriálu se zaměříme na tvorbu stránek samotnou - z teoretického hlediska. Otázkou zůstává - KDO nám náš web vytvoří?
V tomto dílu seriálu pro začátečníky si rozebereme náročnost výroby vlastního webového serveru a základní technické požadavky.
Otevíráme seriál pro začátečníky hodlající vytvořit si svoje první webové stránky. Pro začátek trochu teorie.
Po delší odmlce je tu opět další díl kurzu o tvorbě jazyka HTML. Jak jsem vám minule slíbil, dnešní díl bude především popisovat praktické příklady tvorby tabulek.
Ve čtvrtém díle našeho seriálu o tvorbě vlastního webu se podíváme na tvorbu konceptu z poněkud bližšího pohledu.



« Copyright © 2002 - 2017  Honza Petr | Reklama - Kontakt | Připojeno přes Kraja.cz | [ochrana osobních údajů] | RSS | Mapa webu »
Partneři: | Parabola | Povinné ručení | půjčky bez potvrzení příjmu Domény a webhosting půjčky bez registru inzeráty zdarma | hosting