HTML

Nacházíte se na straně: 2/3. Celkem je zde: 48 záznamů.
Web se neustále vyvíjí. Nové a inovativní weby vznikají každým dnem, posunujíc tak hranice HTML stále dál a dál. HTML 4 je tady s námi již téměř celou dekádu a poskytovatelé obsahu hledající nové techniky, aby mohli zajistit pokročilou funkcionalitu,...
V předchozím článku jsme se seznámili s technikami tvorby layoutu a tentokrát si je uvedeme do praxe. Naučíme se, jak stránky mohou vypadat a jak kýženého vzhledu dosáhnout probranými postupy.
Velmi jednoduchou metodou můžete zajistit, aby nezkušený uživatel nemohl jednoduše kopírovat cokoli z vaší webové prezentace. Musíte ale vždy dobře zvážit, jak a kde funkci použít.
V některých případech může načítání nové stránky trvat delší dobu. Pomocí VBScriptu můžeme v MSIE provést zobrazení zprávy tak, že uživatel stále zůstává na stránce s odkazem, kterým získá výsledek „pomalého“ skriptu. Zobrazí se mu jen upozornění o ...
Při návrhu webové stránky není vhodné definovat zvláštní neobvyklá písma, protože na počítači čtenáře pravděpodobně nebudou nainstalovaná. Je tedy třeba omezit se na tradiční písma. Firma Microsoft ovšem navrhla metodu stahování písem v souborech typ...
HTML je ze své podstaty jazykem popisujícím strukturu informací - tedy jejich význam, důležitost, vzájemné vazby apod. Dnes si o tomto tématu povíme něco víc a také si představíme několik značek pro logické formátování textu.
HTML 4.0 definuje další tagy a atributy související s formuláři. Možná o nich ani nevíte. Pokud je ale použijete, vaše stránky obohatíte o další zajímavé funkce.
V minulém díle tohoto článku jsme vám ukázali, jaké jsou velikosti úvodních stránek několika vybraných českých serverů. Tento druhý díl se bude zabývat tím, co vlastně by vlastně úvodní stránka webu měla obsahovat a několik zajímavých HTML tipů.
Velkým problémem začínajících tvůrců www stránek bývá, že neznají či nedodržují optimální velikost úvodní stránky webu. V tomto dvoudílném článku se podíváme velikost úvodních stránek vybraných serverů a ve druhém díle přineseme spoustu tipů, jak zme...
Jaký je přesný význam záhlaví HTML souborů?
[2183]
Hodnocení kvality odkazu
Jak vypadá hlavička HTML souboru a co může obsahovat?
Jak funguje, které parametry má a jak fungují v jednotlivých prohlížečích?
Víme již, jak se definuje typ dokumentu a nyní se můžeme podívat na jeho typickou strukturu. Dá se ušetřit na hlavičkách?
Jak funguje značka "document" a jak ji správně používat? Ušetřete si řadu potíží korektním nastavením.
Několik užitečných informací těsně před tím, než zasednete za klávesnici a začnete psát ručně HTML kód.
[4971]
Hodnocení kvality odkazu
Tento článek věnuji tématu, které tíží nejednoho administrátora webových stránek (často free–hostingových). Oním pojítkem jednotlivých webů tohoto typu bývá pomalá odezva serverů a tedy zdlouhavé načítání a následné zobrazení stránky.
V dnešním článku si ukážeme další možnost, jak oživit webové stránky - tentokrát pomocí rolujícího textu v textovém políčku.



« Copyright © 2002 - 2017  Honza Petr | Reklama - Kontakt | Připojeno přes Kraja.cz | [ochrana osobních údajů] | RSS | Mapa webu »
Partneři: | Parabola | Povinné ručení | půjčky bez potvrzení příjmu Domény a webhosting půjčky bez registru inzeráty zdarma | hosting