DHTML

Nacházíte se na straně: 1/1. Celkem je zde: 12 záznamů.
Dnes začíná seriál přibližující možnosti dynamického HTML. Postupně si ukážeme, jak pracovat s objekty na stránce, měnit jejich vlastnosti a společně od základů vytvoříme DHTML knihovnu. Zahájíme popisem verzí JavaScriptu a vkládáním kódu do stránek.
Tentokrát se společně pustíme do klasické úlohy, kterou by si měl každý kodér pokusit sám napsat. Každý, kdo již něco podobného psal, či brouzdal internetem po nějakém vytvořeném zdroji, ví, že asi neexistuje identický kód. Co programátor, to jiný př...
Vazba dat, propojení s daty, v originále Data Binding, je velice výkonný nástroj z rukou programátorů Microsoftu umožňující navázání dat z externího souboru, z databáze přímo do webové stránky. Tímto článkem bych vás chtěl seznámit s principy a možno...
Potřebujete si vytvořit vlastní fotoalbum na CD? Nebo nemáte možnost využít databázi nebo server-side skripty a chcete na svých stránkách mít vlastní fotoalbum? Na praktickém příkladě slide-show fotoalba si zde ukážeme využítí vazby dat v DHTML.
DHTML transformace a filtry, které jsou dnes částečně dostupné ve všech prohlížečích, většina autorů stále ještě nedocenila. Přitom je můžeme použít i pro vytvoření efektního obrázku na titulní stránce, aniž bychom se museli uchylovat k Flashi nebo j...
V jednom z příspěvků v diskuzi jsem zmínil o programu Sothink DHTMLMenu, jehož pomocí vytváříte dynamickou navigaci pro Vaše webové stránky. Výhodou je, že uživatel nemusí mít potřebné znalosti DHTML nebo JavaScriptu.
Zpracování událostí (events) ve stránce, spouštění akcí na základě činnosti uživatele a změn ve stránce. Tabulka všech událostí a jejich podpora v prohlížečích.
Dnes budeme dynamicky skrývat a zobrazovat prvky na stránce, ukážeme si rozdíly v použití vlastností visibility a display. Do DHTML knihovny přidáme nové funkce a na příkladech ukážeme jejich využití.
Dnes začneme pracovat s CSS vlastnostmi objektů. Uvedeme přehled všech CSS vlastností dostupných ve skriptech včetně jejich podpory v prohlížečích a napíšeme funkci pro nastavení těchto vlastností.
V dnešním díle se ještě zaměříme na problematické aspekty objektů reprezentujících prvky dokumentu, konflikty mezi prohlížeči a ukážeme si, jak je v praxi vyřešit nebo se jim aspoň vyhnout.
Dnes si ukážeme, jak skript spolupracuje s HTML, jak vzniká strom dokume~tu, co to je objektový model a jak se liší v prohlížečích. Potom budeme hledat prvek na stránce, abychom s ním mohli dále pracovat, a napíšeme první funkci do naší DHTML knihovny.
Pod trochu tajemným názvem se neskrývá nic jiného než umění pracovat s událostmi. Co se v prohlížeči vlastně děje, jak by měl model událostí podle specifikace W3C pracovat a jaká je jeho současná implementace?



« Copyright © 2002 - 2017  Honza Petr | Reklama - Kontakt | Připojeno přes Kraja.cz | [ochrana osobních údajů] | RSS | Mapa webu »
Partneři: | Parabola | Povinné ručení | půjčky bez potvrzení příjmu Domény a webhosting půjčky bez registru inzeráty zdarma | hosting